Er zijn heel wat gelegenheden waarbij een feestzaal in Breda huren niet alleen een optie is maar gewoon een must. Een bedrijfsevent, een huwelijksfeest, een jubileum en ga zo maar door. Daarbij kan het al eens lastig zijn om een goede feestzaal te vinden. En dat terwijl iedereen toch ook wel weet dat een juiste keuze van zaal een feest kan maken of kraken. Hoe kies je dan ook een goede feestzaal voor jouw evenement? Hier zijn alvast de nodige tips om in het achterhoofd te houden

De kostprijs

Ieder feest of evenement heeft een duidelijk budget. De feestzaal zal hoe dan ook een belangrijke hap uit dat budget nemen maar het is wel aan te raden die hap in de gaten te houden. Stel op voorhand een begroting op en bepaal of de feestzaal de kosten wel waar zijn. Het heeft absoluut geen enkele zin om de perfecte feestzaal vast te leggen en geen budget meer over te houden voor bijvoorbeeld de catering! Wees voorzichtig.

De locatie

De locatie van de feestzaal zal in grote mate bepalen of de zaal een succes is of niet. De gasten moeten niet enkel relatief gemakkelijk de feestzaal terugvinden maar er hoort ook voldoende parkeerplek te zijn voor iedereen. Ben je een event aan het organiseren met heel wat internationale gasten? Let er dan op dat je de feestzaal nabij een vliegveld of een hotel boekt. Kijk op voorhand ook even na wat de mogelijkheden zijn qua transport voor de gasten die van ver moeten komen.

De look en feel

Een feestzaal kan er prachtig uitzien maar als de look en feel niet aansluit bij het event of thema in kwestie is dat een mismatch. Dit is dan ook iets wat je op voorhand best goed onderzoekt. Wanneer je dit aan het onderzoeken bent kijk dan ook even de akoestiek na. Niets is vervelender dan een event of een feest waar de gasten elkaar door een slechte akoestiek niet of nauwelijks kunnen verstaan. Als het een feest met muziek is spreekt het voor zich dat dit punt nog belangrijker is! Organiseer je een feest met diverse onderdelen? Kijk dan uit naar een feestzaal met verschillende zalen.

De faciliteiten

Een schitterende zaal zonder bar of toiletten is iets waar je niet veel mee bent. Ga dan ook goed na of de feestzaal waar je jouw oog op hebt laten vallen wel de nodige faciliteiten heeft om het feest dat jij in gedachten hebt uit te voeren. Zijn er stoelen en tafels aanwezig? Kan je de ruimte restylen? Zijn er werknemers op locatie die mee kunnen helpen of moet je zelf nog hulp zoeken? Het zijn stuk voor stuk vragen waar je duidelijk een antwoord op moet weten en kunnen geven.

De capaciteit

Ten slotte is het natuurlijk ook belangrijk om een correcte inschatting te maken van het aantal aanwezigen. Een zaal die te klein of te groot is voor het aantal gasten is ofwel onprofessioneel ofwel gewoon potsierlijk. Niet doen dus!