Bij het barbecueën met de keramische bbq kun je iedere soort houtskool kiezen die je wilt. Ik wist dus echt niet dat er zoveel verschillende geuren en smaken bestaan. Sterker nog, ik had er nooit over nagedacht dat dat van belang zou kunnen zijn.  Op bovenstaande site zijn verschillende smaken houtskool te vinden die je voedsel een speciaal tintje geven. Of je nu gaat voor ouderwets houtskool voor de keramische bbq of voor een van de nieuwe smaken, je weet zeker dat je eten heerlijk wordt. Snap je nu waarom deze site verassings-feest.nl heet? Die R hebben we expres weggelaten!

Ouderwets houtskool voor de keramische bbq

Er is helemaal niks mis met gewoon, ouderwets houtskool dat je in de supermarkt kunt kopen. De keramische bbq doet het er prima op en dit houtskool geeft een duidelijk herkenbare barbecuesmaak aan je eten. Helemaal wanneer je gewoon met je gezin gaat eten en de barbecue gebruikt in plaats van het gasfornuis is het een prima brandstof voor de keramische bbq.

Speciaal houtskool voor de keramische bbq

Wat voegt zo’n speciale soort houtskool nou eigenlijk toe? Nou best wel veel eigenlijk. De geur is anders bij verbranding en dus de smaak van het bereide voedsel ook. Als je dus eens flink wilt uitpakken op een tuinfeest kies dan eens voor een andere soort houtskool dan anders. Je zult zien dat het je eten een extra dimensie geeft. Er zijn verschillende soorten houtskool beschikbaar. Gemaakt van verschillende soorten bomen en geschikt voor verschillende doeleinden. Het is altijd belangrijk dat de smaak van je houtskool niet de smaak van je eten wegneemt. Er zijn soorten houtskool gemaakt van extra hard hout, deze soorten zullen langer branden dan de wat zachtere soorten. Er zijn zelfs briketten gemaakt van kokos beschikbaar. Lees de beschrijvingen gewoon eens door alsof het een menukaart is.

Roken op de keramische bbq

Om je vlees, vis of groenten eens een andere behandeling te geven op de keramische bbq, kun je ervoor kiezen om ze te roken. Dat klinkt veel moeilijker dan het is. Het is vooral zaak dat je het juiste rookhout uitkiest en dan de keramische bbq aanzet. Je zult zien dat je hoge ogen gooit als jij je zelf gerookte zalm, carpaccio of paprika op tafel zet. En als je klaar bent met roken, kun je gewoon verder gaan met barbecueën zoals je gewend bent te doen op je keramische bbq.